[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Messages posted by: Тео
Forum Index » Profile for Тео » Messages posted by Тео
Author Message
Фала многу, тоа е отприлика истото што го замислував, лошо сум го имплементирал. Инаку сакав прво да направам brute force алгоритам за после да го додадам динамичкото. Сега ќе пробам да го оптимизирам. Фала многу!
Пробувам да ја решам задачата спот од МОИ, ама работи само на 2/20 тестови (останатите се со погрешен резултат). Од секое поле пуштам рекурзија за да наоѓа уште можни начини. Еве го кодот:Идеја?
 
Forum Index » Profile for Тео » Messages posted by Тео
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team