[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Messages posted by: JosifTepegjozov
Forum Index » Profile for JosifTepegjozov » Messages posted by JosifTepegjozov
Author Message
Vo zadacata ne pisuva deka triagolnikot sekogas ke bide pravoagolen i zatoa nemozes da koristis pitagorova teorema. Treba da proveris dali (a + b >c) i (a+c>b) i (b+c>a).
Kod:
Vo ovaa zadaca treba da proveris sto e znakot i da ja izvrsis taa operacija.
Ova e kodot:

Vo zadacava broevite mozat da se pogolemi od 19 cifri i nema da gi sobere long long. Jas ja resiv taka sto pogolemiot i pomaliot broj mi se stringovi i potoa napraviv funkcija koja moze da odzeme 2 strings.
Дали тоа значи дека не треба да учествувам на регионалалниот натпревар по математика, бидејќи се квалификував на државниот натпревар по информатика?
Бидејќи оваа година регионалниот натпревар по математика ќе се одржи на 28.03.2015 кој е на иста дата со државниот натпревар по информатика, дали постои начин државниот натпревар барем да се започне подоцна, на пример во 12h?
На мендо прочитав дека ќе започне во 10h.
 
Forum Index » Profile for JosifTepegjozov » Messages posted by JosifTepegjozov
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team