[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Барок  XML
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Author Message
floreloriz123Joined: 24/01/2017 13:21:27
Messages: 10
Offline

Ако некој знае зошто не ми поминува кодот на 4/20 тест случаи?
Edit: Ја најдов грешката, видете исправка во main. Но зошто не работи без тоа?

This message was edited 2 times. Last update was at 07/03/2019 22:49:44

despotovski01Joined: 23/02/2014 14:36:12
Messages: 37
Offline

Тоа е така бидејќи во validMove координатите очекуваш да имаат 0-базиран индекс, но претходно тоа не беше така. За да работи како што било пред промената, validMove треба да изгледа вака:
 
Forum Index » Задачи од национални натпревари
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team