[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Решенија за Паскал, C, C++  XML
Forum Index » Општа дискусија
Author Message
WpXAceJoined: 17/02/2010 20:18:37
Messages: 7
Offline

Откако ќе заврши натпреварот, дали би било можно да ги внесете решенијата на задачите од електронските натпревари во сите три програмски јазици?
Бидејќи навистина некој од натпреварувачите ќе сака да знае што е разликата помеѓу неговата задача и решението, а доколку не се разбира во јазикот на решението тогаш сигурно ќе поставува прашања на форумов или прашања кај објаснувањата.
Затоа да се избегнат дополнителни "проблеми" би им препорачал како совет на модераторите, задолжни за решенијата да ги внесат и тие податоци. Иако има објаснувања после кодот сепак мислам дека подобро ќе биде да бидат поставени решенијата во сите програмски јазици кои се употребуваат на натпреварот.
Благодарам однапред и се надевам дека го делите моето мислење.

This message was edited 1 time. Last update was at 27/02/2010 23:11:55

nikola3103


[Avatar]

Joined: 25/12/2009 16:09:56
Messages: 184
Offline

Што се однесува до вашиот предлог потполно го поддржувам. Куцањето на кодовите нема да им одземе многу време на модераторите а во исто време многу ке им помогне на натпреварувачите кои не работат со тој програмски јазик на кој се објавуваат решенијата. Ја имаш мојата поддршка

This message was edited 2 times. Last update was at 25/02/2010 21:25:55

Bojan KostadinovJoined: 08/10/2009 13:56:21
Messages: 89
Offline

Баш и немора модераторите да го прават тоа.
Можете и самите да поставувате кодови на вики-то.
 
Forum Index » Општа дискусија
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team