[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
Грешка или?  XML
Forum Index » Општа дискусија
Author Message
kiril_cvetkovJoined: 14/02/2010 16:29:57
Messages: 15
Offline

На тест електронскиот натпревар, на задачата збир ми пријави дека тестот ми е точен, се беше точно ми пишуваше дека имам 10/10 и кога одев во решенија ми пишуваше 10/10 а денеска гледам пишува 4/10.. на што се должи тоа? Задачата беше ептен лесна и не обрнав доволно внимание дали е се како што треба и плус тестовите ми беа точни . Ќе може ли некој од администраторите да ми одговори зашто имам помалку поени на задачата кога тестот ме оцени со 10/10
Bojan KostadinovJoined: 08/10/2009 13:56:21
Messages: 89
Offline

kiril_cvetkov wrote:На тест електронскиот натпревар, на задачата збир ми пријави дека тестот ми е точен, се беше точно ми пишуваше дека имам 10/10 и кога одев во решенија ми пишуваше 10/10 а денеска гледам пишува 4/10.. на што се должи тоа? Задачата беше ептен лесна и не обрнав доволно внимание дали е се како што треба и плус тестовите ми беа точни . Ќе може ли некој од администраторите да ми одговори зашто имам помалку поени на задачата кога тестот ме оцени со 10/10


Види ја оваа тема - http://mendo.mk/jforum/posts/list/17.page. Ја имаш направено истата грешка..
Инаку, не се ми верува дека некогаш си имал 10/10, но ќе проверам за секој случај.
kiril_cvetkovJoined: 14/02/2010 16:29:57
Messages: 15
Offline

Bojan Kostadinov wrote:
kiril_cvetkov wrote:На тест електронскиот натпревар, на задачата збир ми пријави дека тестот ми е точен, се беше точно ми пишуваше дека имам 10/10 и кога одев во решенија ми пишуваше 10/10 а денеска гледам пишува 4/10.. на што се должи тоа? Задачата беше ептен лесна и не обрнав доволно внимание дали е се како што треба и плус тестовите ми беа точни . Ќе може ли некој од администраторите да ми одговори зашто имам помалку поени на задачата кога тестот ме оцени со 10/10


Види ја оваа тема - http://mendo.mk/jforum/posts/list/17.page. Ја имаш направено истата грешка..
Инаку, не се ми верува дека некогаш си имал 10/10, но ќе проверам за секој случај.


Јас кога ја прикачив задачата, проверката имаше само еден тест и тој ми беше точен...
kiril_cvetkovJoined: 14/02/2010 16:29:57
Messages: 15
Offline

Исто и на фудбал задачата има само еден тест..... како што беше случајот со делителите
Bojan KostadinovJoined: 08/10/2009 13:56:21
Messages: 89
Offline

Прочитај ги правилата, таму пишува дека тој тест е даден само за да се провери дали добро ги читаш влезните податоци и го печатиш резултатот (и е истиот тест-пример од текстот на задачата)..

Не би бил интересен натпреварот, ако ги тестиравме решенијата само на тест примерот кој е даден во текстот на задачата, нели?

This message was edited 1 time. Last update was at 21/02/2010 15:19:32

kiril_cvetkovJoined: 14/02/2010 16:29:57
Messages: 15
Offline

Bojan Kostadinov wrote:Прочитај ги правилата, таму пишува дека тој тест е даден само за да се провери дали добро ги читаш влезните податоци и го печатиш резултатот (и е истиот тест-пример од текстот на задачата)..

Не би било интересен натпреварот, ако ги тестиравме задачите само на тест примерот кој е даден во задачата, нели?


Се согласувам со тоа во целост, но поентата беше како ќе знам дали ми е точна задачата или не? НАјубаво би било да отворите посебен оддел за тестови, би било ок тест натпреварот да не биде затворен туку достапен за секого да тестира, а на овој натпревар што е моментално, пак ли ќе се враќаме на влезните податоци? Барем напревете можност да видеме фудбал дали ни е точна или не, на време...

This message was edited 1 time. Last update was at 21/02/2010 15:24:52

jovankJoined: 01/01/2010 16:17:42
Messages: 127
Offline

kiril_cvetkov wrote:
Bojan Kostadinov wrote:Прочитај ги правилата, таму пишува дека тој тест е даден само за да се провери дали добро ги читаш влезните податоци и го печатиш резултатот (и е истиот тест-пример од текстот на задачата)..

Не би било интересен натпреварот, ако ги тестиравме задачите само на тест примерот кој е даден во задачата, нели?


Се согласувам со тоа во целост, но поентата беше како ќе знам дали ми е точна задачата или не? НАјубаво би било да отворите посебен оддел за тестови, би било ок тест натпреварот да не биде затворен туку достапен за секого да тестира, а на овој натпревар што е моментално, пак ли ќе се враќаме на влезните податоци? Барем напревете можност да видеме фудбал дали ни е точна или не, на време...


Toa sto ke vidime dali nekoja zadaca ni pominala na site testovi ni olesnuva, no fintata e ponekogas da bides samiot siguren dali ti e tocna.
[MSN]
ac1dJoined: 14/02/2010 13:33:00
Messages: 64
Offline

Па ако од старт ти кажува дали ти е точна задачата или не тогаш ова нема да биде натпревар него ќе биде тренинг!
kiril_cvetkovJoined: 14/02/2010 16:29:57
Messages: 15
Offline

ac1d wrote:Па ако од старт ти кажува дали ти е точна задачата или не тогаш ова нема да биде натпревар него ќе биде тренинг!


Баш овие електронски натпревари јас ги гледам како еден вид тренинг, а од регионалниот натпревар започнуваат вистинските натпревари според мене, инаку ако толку не ги сакате тест примерите, тогаш нека ги исклучат и на двете задачи, затоа што ете дојде до забуна Инаку, како мислат од администрацијата така нека постапат.. Kaко и да е, ми се допаѓа овој систем

This message was edited 1 time. Last update was at 21/02/2010 16:22:18

ac1dJoined: 14/02/2010 13:33:00
Messages: 64
Offline

Не сфаќам зашто дошло до забуна ? Да си ги прочитал правилата воопшто немаше да дојде до забуна. Убаво стој во правилата дека тест примерите на кој се тестира задачата се само дел од официјалните тест примери на кој подоцна ќе се тестира задачата. Ако имаш 10/10 незначи дека целосно ти е точна задачата.
 
Forum Index » Општа дискусија
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team