[Logo] Mendo Judge Discussion Board - Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
група(прашање)  XML
Forum Index » Општа дискусија
Author Message
draganskJoined: 30/01/2010 11:26:51
Messages: 2
Offline

дали задачите се исти за сите групи? или исти се само на тест натпреварите?
Bojan KostadinovJoined: 08/10/2009 13:56:21
Messages: 89
Offline

dragansk wrote:дали задачите се исти за сите групи? или исти се само на тест натпреварите?


Ќе бидат исти за сите групи се до регионалниот натпревар.
sarasim192Joined: 28/02/2010 11:45:09
Messages: 1
Offline

Како треба да бидат именувани датотеките за влез и излез?
stdin.in i stdout.out
или спрема називот на програмата:
na pr: shoping.in ili soping.in
shoping.out ili soping.out

или некако поинаку?
Bojan KostadinovJoined: 08/10/2009 13:56:21
Messages: 89
Offline

sarasim192 wrote:Како треба да бидат именувани датотеките за влез и излез?
stdin.in i stdout.out
или спрема називот на програмата:
na pr: shoping.in ili soping.in
shoping.out ili soping.out

или некако поинаку?


Треба да се чита од стандарден влез (тастатура) и да се печати на стандарден излез (екран)...
Прочитај ги правилата за натпревари тука, и информациите за системот тука.
 
Forum Index » Општа дискусија
Go to:   
Powered by JForum 2.1.8 © JForum Team